6. Sınıf Din Kültürü Testleri

6. sınıf Din Kültürü testleri. Din Kültürü dersi 6. sınıf kazanım testleri. MEB Ölçme değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürülüğü kazanım testleri. Bu testleri çözdüğünüz zaman öğrendiğiniz bilgileri pekiştirecek ve ünite kazanımlarını elde etmiş olacaksınız. İndirmek için aşağıdaki linke tıklayın.

6. Sınıf Din Kültürü Kazanım Testleri İndir

Testlerin Cevapları

CEVAPLAR: Testlerin cevapları açılan sayfada yer almaktadır. Ayrıca açmış olduğunuz herhangi bir test dökümanının en altındaki karekodu okutarak da cevaplara ulaşabilirsiniz. Milli eğitim Bakanlığının uzman kadrosu tarafından hazırlanan testler PDF dökümanı şeklindedir.


Bir Bilgi:

Medine'de Toplumsal Barışın Kurulması: Peygamber Efendimiz Medine'ye geldikten sonra bu şehirde yaşayan insanlar ve farklı dini gruplar arasında toplumsal barışın sağlanması için bazı çalışmalar yaptı.

» Mekke'den gelen muhacirlerden her birini, Medineli ensardan biri ile kardeş ilan etti. Kendisine de Hz. Ali'yi kardeş seçti.

» Yıllardır birbirleriyle çatışma halinde olan Evs ve Hazreç kabilelerini barıştırdı.

» Medine'de yaşayan tüm dinî gruplarla (Müslümanlar, müşrik Arap kabileleri, Yahudiler) "Medine Sözleşmesi" anlaşmasını yaptı. Buna göre herkes Medine'yi dış saldırılara karşı beraberce savunacak, Medine'de özgür bir ortam olacaktı. www.huseyinarasli.com