Din Kültürü 10. Sınıf 2. Ünite Değerlendirme Testi PDF

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi 10. sınıf 2. ünite "Hz. Muhammed (s.a.v.) ve Gençlik" yeni müfredata uygun değerlendirme sınavı. Ünite kazanımlarını ölçerken öğrenciyi aynı zamanda yorum yapmaya, fikir yürütmeye, muhakeme ve mukayese yapmaya yönelten ve seçme sorulardan oluşmuş bu testi indirmek için bağlantıya tıklayın. Cevaplar aşağıda.


NOT: Telefon veya tabletten indirme başarısız olursa bilgisayardan deneyin. Telefondan indirmek için Google hesabınızla oturum açmanız gerekebilir.




Bir Bilgi

Mus’ab b. Umeyr, Hz. Erkam’ın evinde yeni inen ayetleri hemen ezberler, onlarla ilgili açıklamaları Hz. Peygamber’den dinlerdi. Hz. Peygamber’in tebliğ metodunu gözlemleyip kavramaya gayret ederdi. Hz. Peygamber, onun bilgisini ve başkalarına anlatabilme becerisini fark etti. Zaman zaman ona öğreticilik görevi verdi. Bunların en önemlisi Medine’deki Müslümanlara İslam dinini öğretmek için öğretmen olarak görevlendirmesidir. Bu sebeple Mus’ab b. Umeyr, Medine’ye ilk hicret eden sahabi ve İslam tarihinde görevlendirilen ilk öğretmendir.