Din Kültürü 9. Sınıf 4. Ünite Değerlendirme Testi PDF

Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi 9. sınıf 4. ünite "Gençlik ve Değerler" yeni müfredata uygun değerlendirme sınavı. Ünite kazanımlarını ölçerken öğrenciyi aynı zamanda yorum yapmaya, fikir yürütmeye, muhakeme ve mukayese yapmaya yönelten ve seçme sorulardan oluşmuş bu testi indirmek için bağlantıya tıklayın. Cevaplar aşağıda.


NOT: Telefon veya tabletten indirme başarısız olursa bilgisayardan deneyin. Telefondan indirmek için Google hesabınızla oturum açmanız gerekebilir.




Bir Bilgi

Hikmet: Bilgelik, yerindelik, isabet etmek ve uygunluk anlamlarına gelen hikmet temel değerlerden biridir. İnsanın Allah’ı (c.c.) gereği gibi bilmesi ve kişiyi cahilce davranışlar yapmaktan alıkoyması sebebiyle bilgelik anlamlarını da içerir. Yüce Allah bir ayette "O, ümmilere, içlerinden, kendilerine ayetlerini okuyan, onları temizleyen, onlara kitabı ve hikmeti öğreten bir peygamber gönderendir..." (Cuma suresi, 2. ayet) buyurarak Hz. Peygamberin vazifelerinden birinin de hikmeti öğretmek olduğunu bildirmiştir. Kur’an-ı Kerim’de nübüvvet ve peygamberlik anlamlarına gelen hikmet, gerçeği açıklayan ve şüpheyi gideren kesin delil yerine de kullanılmaktadır.