8. Sınıf Kur'an'da Akıl ve Bilgi Sunu

• Kur'an akla büyük önem verir; insanın aklıyla düşünmesini, araştırmasını ve doğruya ulaşmasını ister.

• Ayet: "Yeryüzünde birbirine komşu kıtalar, üzüm bağları, ekinler, bir kökten ve çeşitli köklerden dallanmış hurma ağaçları vardır. Bunların hepsi bir su ile sulanır. (Böyle iken) yemişlerinde onların bir kısmını bir kısmına üstün kılarız. İşte bunlarda akıllarını kullanan bir toplum için ibretler vardır." (Rad suresi, 4. ayet)

• Kur'an'da insanın yeryüzünde gezip dolaşması, olayları yerinde incelemesi, aklıyla temellendirmesi ve Allah'ın varlığını, birliğini aklıyla kavraması istenmektedir.

• Ayet: "Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılmasında, gece ile gündüzün birbiri peşinden gelmesinde, insanlara fayda veren şeylerle yüklü olarak denizde yüzüp giden gemilerde, Allah'ın gökten indirip de ölü haldeki toprağı canlandırdığı suda, yeryüzünde her çeşit canlıyı yaymasında, rüzgarları ve yer ile gök arasında emre hazır bekleyen bulutları yönlendirmesinde, düşünen bir toplum için (Allah'ın varlığını ve birliğini ispatlayan) bir çok deliller vardır. (Bakara suresi, 164. ayet)




Slaytı indirmek için aşağıdaki adımları uygulayınız.

1- Öncelikle yukarıda yer alan "İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN" bağlantısına tıklayın.

2- Açılan sayfada "tarayıcınız üzerinden indirin" seçeneğine tıklayın.

3- Mega hesabınız varsa diğer linki de kullanabilirsiniz.

4- 8. sınıf 4. ünite.rar dosyasını bilgisayarınıza kaydedin. Dosya içerisinde iki adet materyal vardır. Biri slayt, diğeri pdf döküman.

5- Materyalleri kullanmaya başlayabilirsiniz.

6- Meb internet bağlantısıyla dosyayı indirmekte sorun yaşarsanız indirme işlemini filtresiz bir internet aracılığıyla yapınız.


Uygulama İçeriği:

» Akıl ve mükellef kavramlarının tanımları

» İnsanın Allah katında sorumlu olduğu ve olmadığı durumlar

» Kur'an aklımızı kullanmamızı ister

» Doğru bilgi ve önemi

» Kur'an'da bilgi edinme yolları

» Taassup ve zararları

» Taassuptan kurtulma yolları