Okul Yolunda Belgesel

Gösterildiği her ülkede büyük ilgi toplayan 2013 Fransa yapımı "Okul Yolunda" adlı belgeseli aşağıdaki linklere tıklayarak indirebilirsiniz.

Okul Yolunda-1 indir

Okul Yolunda-2 indir

Okul Yolunda-3 indir

Okul Yolunda-4 indir

Okul Yolunda-5 indir

Açıklama: Dünyanın çeşitli ülkelerinde zorlu şartlarda okuluna gitmeye çalışan çocukların hikayesi... Tozlu topraklı yollar, kocaman nehirler, engin dağlar, dipsiz uçurumlar, vahşi doğa... Okula gitmek hiç bu kadar zor olmamıştı. Dört farklı ülkeden dört çocuğun her sabah okula ulaşabilmek için bir sürü engeli nasıl aştıklarına tanık oluyoruz. Bu çocukların belki de tek ortak noktası eğitime aç olmaları. Onlara yalnızca bilginin iyi bir gelecek sunacağını biliyorlar ve bu isteklerine ulaşabilmek için her gün uzun ve tehlikeli bir yolculuğa yelken açıyorlar.

• Jackson 11 yaşında. Kenya’da yaşıyor. Günde iki defa kız kardeşiyle beraber, vahşi hayvanlarla dolu ormanı 15 kilometre boyunca yürüyerek geçmek zorunda.

• 11 yaşındaki Carlos kız kardeşini de yanına alarak kötü hava koşullarına rağmen Arjantin’in steplerinde atıyla 18 kilometreden daha fazla yol kat ediyor.

• Zahira 12 yaşında. Fas’ta bulunan Atlas Dağları’nda yaşıyor. Yatılı okullarına ulaşabilmeleri için yürüyerek geçmek zorunda olduğu zorlu bir dağ onu bekliyor.

• Samuel 13 yaşında. Hindistan’da yaşıyor. Bacakları tutmadığı için her gün gitmek zorunda olduğu 4 kilometrelik yol bir işkenceye dönüşüyor. Küçük kardeşleri de onu el yapımı tekerlekli sandalyesiyle okula ulaştırana kadar itmek zorunda kalıyorlar.