İslam'ın Anlaşılmasında Sünnetin Önemi

• Kur'an-ı Kerim'in öğrenilmesinde ve İslam dininin anlaşılmasında Peygamber Efendimizin sünnetinin çok büyük önemi vardır.

• Peygamberimizin uygulamaları ve açıklamaları Kur'an'ın inanç, ibadet ve ahlakla ilgili hükümlerini bize öğretir. Bunların önemini belirtir. "İslam beş şey üzerine kurulmuştur. Bunlar; kelime-i şehadet getirmek, namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek ve hacca gitmektir." (Hz. Muhammed (s.a.v.)
www.huseyinarasli.com
• Kur'an-ı Kerim'in ilkelerini iyi kavramak için Peygamberimizi iyi anlamak, O'nun sünnetini iyi öğrenmek gerekir.

• Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberlikle ilgili görevlerinden biri, kendisine gönderilen Kur’an ayetlerini ümmetine açıklamaktır. Bu nedenle güvenilir bir kaynaktan alınan hadis-i şerifler, Kur’an-ı Kerim’i açıklayan ve destekleyen hükümler içerir. Hz. Muhammed (s.a.v.), Kur’an-ı Kerim’in ahlaki ilkelerini yaşayarak göstermenin yanı sıra ibadetleri de uygulayarak öğretmiştir.

• Allah (c.c.), Kur’an-ı Kerim’de ibadetlerin hükmünü koymuş ve yapılışını da Hz. Peygamber vasıtasıyla bildirmiştir. İslam dininin Hz. Muhammed’in (s.a.v.) öğrettiği şekliyle anlaşılıp yaşanabilmesi için onun sünnetine ihtiyaç vardır.

11. sınıf 2. ünite diğer konular için tıklayın ›