Din Kültürü 6. Sınıf Ünite Özetleri

6. sınıf Din Kültürü ünite özetleri, ders notları, konu anlatımları ve her üniteyle ilgili kazanım testleri için aşağıda yer alan bağlantılara tıklayın. Ünite özetlerinin sonunda ünite testleri yer almaktadır.


6. SINIF ÜNİTE ÖZETLERİ

1. ünite → Peygamber ve İlahi Kitap İnancı

2. ünite → Namaz İbadeti

3. ünite → Zararlı Alışkanlıklar

4. ünite → Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Hayatı

4. ünite → Hz. Muhammed'in (s.a.v.) Hayatı (ayrıntılı)

5. ünite → Temel Değerlerimiz


Temel Dini Bilgiler-6 Ders Kitabı


Bir Bilgi

Peygamberlerin Nitelikleri (Sıfatları):

1. Sıdk: "Doğru olmak" demektir. Peygamberler sözlerinde ve işlerinde doğru insanlardır. Asla yalan söylememiş, hile ve haksızlık yapmamışlardır.

2. Emanet: "Güvenilir olmak" demektir. Bütün peygamberler güvenilir insanlardır. Onlar yaşadıkları toplumda sözleriyle ve davranışlarıyla insanların güvenini kazanmışlardır.

3. Fetanet: "Akıllı ve zeki olmak" demektir. Peygamberler akıllı ve zeki kişilerdir. Yüce Allah'ın kendilerine verdiği bu sorumluluğu, ağır görevi yerine getirebilmeleri için çok akıllı ve zeki olmaları gerekir.

4. İsmet: "Günah işlemekten kaçınmak" demektir. Peygamberler gizli ve açık her türlü kötülükten ve günahtan kaçınmışlardır.

5. Tebliğ: "Açıklamak, bildirmek" demektir. Peygamberler Allah'tan aldıkları mesajları olduğu gibi, hiç değiştirmeden insanlara açıklayıp öğretmişlerdir.